miercuri, 16 noiembrie 2011

Design19 - 4 trasaturi ale utilizatorilor online

Fiecare intreprinzator care are o pagina web a companiei, s-a intrebat cel putin o data de unde provine traficul, care sunt cele mai vizitate categorii de pagini web sau cat la suta din vizitatorii unei pagini devin clienti efectivi.
Cei care inca nu au gasit raspunsul la aceste intrebari ar trebui sa isi ridice cateva semne de intrebare cu privire la functionarea web site-ului. Design19 sustine ca pana la urma nu conteaza cati au vizualizat pagina, ci doar cati dintre ei au gasit ceea ce cautau, fie ca achizitioneaza produse in viitorul apropiat sau indepartat. Analytics ne ofera informatii despre cine si de ce a accesat pagina, insa nu ne ajuta sa rezolvam probleme existente.
Motorul de cautare “Google” ofera utilitati gratuite care pot fi accesate pentru realizarea statisticilor necesare. Design19 va prezinta Analytic, un program gratuit care ne informeaza de numarului vizitatorilor intr-o perioada determinata, de pe ce link a fost accesata pagina web, care au fost cele mai citite pagini etc. 

Caracteristici in ceea ce priveste utilizatorii:
  • userii paginii web detin deja informatii despre companie – pagina web a fost creata in principal pentru cei care nu au auzit niciodata despre intreprindere motiv pentru care vizitatorii care cauta pagina web dupa numele companiei nu ar trebui sa fie sub 30% insa variaza in functie de puterea si imaginea companiei pe piata
  • cati dintre vizitatori devin clienti efectivi – este o problema care tine in principiu de inserarea cuvintelor cheie corespunzatoare si de rapiditatea cu care userul gaseste pagina web a companiei;
  • integrarea in retelele sociale – prezentarea companiei poate creste interesul publicului prin postarea de articole, intretinerea unei relatii de informare/comunicare cu utilizatorii; chiar daca momentan ei nu par sa fie interesati de produsele noastre, poate pe viitor vor avea nevoie si vor stii la ce companie sa apeleze.
  • cea mai accesata pagina de pe website – ar trebui sa fie cea care contine informatii cu privire la produsele si serviciile oferite, in caz contrar home page-ul nu isi face treaba si trebuie sa imbunatatim acest aspect; atentia utilizatotului ar trebui sa fie centrata pe ceea ce oferim si nu doar pe datele companiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu